Blog

Mijn opdracht als decaan

Wat een verrassing! Ik werd gevraagd als interim decaan door Houtens. Dat is één van de vmbo-scholen waar ik voor werk als projectleider van Houten On Stage.

Lees verder

Een kippenvel momentje

Het beroepenfeest van Houten On Stage 2024 zit erop. Maar liefst 750 vmbo-leerlingen maakte op 30 januari kennis met 210 bedrijven en beroepen. Meer dan 1.500 matches werden er gemaakt voor de Doe Dag op 15 februari. De gelegenheid voor leerlingen om een halve dag mee te kijken bij een bedrijf

Lees verder

Mijn reisplannen

Dit jaar reis ik voor het eerst naar Azië. Ik ga naar Singapore, Maleisië en daarna door naar Lombok, Indonesië. Zo’n geweldig vooruitzicht. Ik wil graag inspiratie opdoen. Nieuwe ideeën voor persoonlijke groei en voor mijn business. Ook daarin staan mijn gedachten niet stil.

Lees verder

Mijn eerste podcast is live!

Bridgen verbindt. Dat is de titel van een artikel dat gaat over het project ‘Denken & Doen’. Een project waarbij je in twee jaar tijd leert bridgen. Het draait niet alleen om het leren van het spel, maar vooral om het sociale aspect.

Lees verder

Insta inspiratie

Ik betrap mezelf er regelmatig op… doelloos scrollen door Instagram. Heerlijk! Ik doe er inspiratie op en krijg positieve vibes ervan. Nu heb ik een aantal favorieten voor jullie op een rij gezet.

Lees verder

Mijn favoriete gedicht

Net na de laatste lockdown was ik namens Houtens Nieuws betrokken bij een speciale herdenking georganiseerd voor mensen die iemand zijn verloren aan Covid en geen afscheid konden nemen vanwege de voorzorgsmaatregelen en beperkingen.

Lees verder

Houten On Stage 5 jaar!

Tijdens het beroepenfeest van Houten On Stage maken vmbo-leerlingen kennis met allerlei beroepen uit de regio. Van kapper, automonteur, bloemist tot tandarts, mediator en wethouder. We willen zoveel mogelijk beroepen laten vertegenwoordigen op het beroepenfeest.

Lees verder

Een boost voor mijn gezondheid

Dit jaar is een ongekend jaar voor mij. Ik liep in het voorjaar mijn eerste trailrun van 10 kilometer. Een lang gekoesterde wens die uitkwam. Al jaren wil ik vaker hardlopen, maar lukte het me niet. En nu wel! Ik ben super trots en deel graag met je hoe ik kon omschakelen om mijn doel te halen.

Lees verder

It´s a wrap: Houten On Stage 2023

Het beroepenfeest en de doe dag van Houten On Stage waren een enorm succes. Trots kijk ik terug op een geslaagd event waar zo´n 900 Houtense vmbo´ers kennis maakten met 200 lokale bedrijven.

Lees verder

Werk jij al met ChatGPT?

Laatst ontstond er een discussie over ChatGPT tijdens een netwerkbijeenkomst waar ik aanwezig was. AI (artificial intelligence) is een niet te stoppen trend en maakt de copywriter overbodig. Mijn werk als tekstschrijver is overbodig.

Lees verder

Naoberschap, weet jij wat het is?

Houten is een dorp, maar toch kennen veel inwoners hun buren niet of nauwelijks. Om daar verandering in te brengen startte afgelopen oktober het project Lief & Leedstraten. Dit zijn straten waar buren meer aandacht hebben voor elkaar.

Lees verder

Terugblik en… een sprankelend 2023!

2022 was een bijzonder jaar. Al vrij snel voelde ik dat er een ‘nieuw tijdperk’ ging aanbreken. Zo heb ik dat letterlijk in maart al in mijn journal verwoord. Wat wist ik nog niet precies…

Lees verder

De kracht van journalen

Bijna dagelijks schrijf ik meteen na het opstaan in mijn journal. Dit doe ik nu een aantal jaar. Ik geef woorden aan mijn gedachten, gevoelens en emoties.

Lees verder

De eerste maand…

In mijn vorige blog schreef ik over mijn experiment: een jaar lang geen alcohol. Wat doet dat met je? Het vervolg…

Lees verder

Een jaar alcoholvrij

Een jaar geen alcohol. Wat doet dat met je? Ik ga het ondervinden. Dry januari is voor mij maanden eerder gestart in november 2022. In mijn blog houd ik je op de hoogte van mijn bevindingen.

Lees verder

Gezond en prijsbewust eten

De prijzen in de supermarkten stijgen nog steeds. Boodschappen zijn daarmee een stuk duurder geworden dan vorig jaar. Maar de gemiddelde Nederlander gooit jaarlijks 9% van zijn of haar voedsel ongebruikt weg. Dat komt neer op 34 kilo per persoon. Dat kan anders. Hoe kun je gezond en prijsbewust blijven eten?

Lees verder

Juffrouw Rood kleurt paars en groen

Nee, dit is geen vreemdgaan. Of een gevalletje twijfelkont. Verre van! Ik ben de nieuwe én mega trotse projectleider van Houten On Stage. On stage is een landelijk initiatief voor vmbo-ers

Lees verder

Vier jij je successen?

Deze vraag werd me onlangs gesteld bij een netwerkbijeenkomst. En zo ja, hoe? Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen éénduidig antwoord heb. De ene keer wel, de andere niet. En hoe ik dat dan doe?

Lees verder

Mijn vakantieboeken – deel 2

Lezen is heerlijk. Het is ontspannend en leerzaam. Zittend voor onze tent op vakantie in Frankrijk las ik een aantal inspirerende boeken. Dit is deel 2 van mijn favoriete vakantieboeken.

Lees verder

Mijn vakantieboeken – deel 1

Deze zonnige zomer leent zich bij uitstek om met een koel drankje in de schaduw een boek te lezen. En dat doe ik dan ook. Ik heb sinds jaren niet zoveel boeken gelezen. Mijn favoriete boeken zet ik voor je op een rij.

Lees verder

Vandaag is…

Iedereen kent Koningsdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaart. De nationale feestdagen die ieder jaar terugkomen. Maar wist je dat 7 mei de landelijke dag is voor ‘naakt tuinieren’?

Lees verder

Help, ik heb een writer’s block

Soms heb je van die dagen dat het even niet lukt om iets zinnigs op papier te zetten. Schrijven lukt dan even niet. Je hebt dat een writer’s block. Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals stress, nadere deadlines of slecht slapen. Voor iedereen is dat anders.

Lees verder

25 inspirerende content ideeën voor jouw bedrijf

Je bent dit jaar gestart met het voornemen om iedere week te posten. De respons is nog niet wat je ervan verwacht. Of je ideeën laten je in de steek. Iets nieuws volhouden is ook gewoon heel lastig. Daarom een leuke lijst met inspiratie.

Lees verder

Hoe laat je formats voor je werken?

Een format is niets anders dan iedere keer een verschillende onderwerp presenteren in hetzelfde jasje. Denk aan het Tv-programma ‘Keuringsdienst van waarde’ of ‘De rekenkamer’.

Lees verder

Contentstrategie stap voor stap

Een goede contentstrategie geeft houvast aan je communicatie. En dan bedoel ik geen ellenlang document, maar lekker praktisch en toepasbaar. Hoe? Ik neem je mee stap voor stap.

Lees verder

Een gezonde samenwerking

Gezondheid is één van mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven. Er is zoveel over te vertellen. Het leukste vind ik dat iedereen er op een eigen manier invulling aan geeft. En hoe ze dat doen, dat leg ik vast in een verhaal. Om vervolgens anderen mee te inspireren.

Lees verder

Merkwaarden als kapstok

2022 is nog vers. Net als de goede voornemens. Veel ondernemers die ik spreek, hebben het voornemen om dit jaar te werken aan meer zichtbaarheid. Ze zijn vol aan de slag met hun website en socials…….maar ho even! Doe eens een stap terug. Want beste ondernemer, wat zijn nu eigenlijk je merkwaarden?

Lees verder

5 onmisbare tips voor een goede profielfoto

Gastblog Bianca de Wit | De Mensenfotograaf

In deze tijd waarin we steeds meer online zijn, lijkt een goede profielfoto voor je on- ėn offline business nog belangrijker. Waarom? Voor die eerste indruk natuurlijk! Ik deel vrijblijvend 5 tips voor jouw ideale profielfoto.

Lees verder

Wat een experiment!

Een week zonder telefoon……..Hoe dan? Een terechte vraag, maar toch gebeurde het. Op een maandag in mijn vakantie stopte mijn nog geen jaar oude telefoon ermee.

Lees verder

Bouwen aan zichtbaarheid of merk

Gastblog Adinda Keizer | Vindjeklant.nl

In deze tijd is het belangrijk om zichtbaar te zijn als bedrijf. Maar wat ga je laten zien? Wat je levert of wat je doet? Of wil je andere dingen vertellen? Hoe word en blijf je zichtbaar? Het is een vraag waar veel bedrijven mee worstelen.

Lees verder

Structuur is geen toverwoord

Gastblog Esther Botter | Virtual Es – Online Business Support

Mijn ervaring als VA (virtual assistant) is dat niet iedereen van nature gestructureerd werkt. Bij sommige mensen lijkt elk takenlijstje te veranderen in chaos. Terwijl een beetje structuur je zoveel kan brengen, want in plaats van een beetje aanrommelen en je werkzaamheden heden ad-hoc uitvoeren kun je echt productief zijn en tijd besparen! Je krijgt echt een stuk meer gedaan op een dag.

Lees verder

15 tips voor de perfecte film met je smartphone

Gastblog Monika Knottnerus | PRezz Videoproductiehuis

Met je telefoon kun je heel mooi filmen. Een professionele en effectieve video vergt echter een beetje kennis en vaardigheden. Monika Knottnerus is professioneel filmmaker bij PRezz Videoproducties en deelt hier haar belangrijkste tips bij het maken van een film met je smartphone.

Lees verder

Zelf op je bek gaan

Gastblog Dr. Esmeralda Kleinreesink | De Pitchcoach

“Jouw zinnen werkten niet”, zegt Sanne Tengker teleurgesteld. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. “Maar ze waren zo mooi”

Lees verder

Wat anderen zeggen

Menu