Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Juffrouw Rood kleurt paars en groen

Nee, dit is geen vreemdgaan. Of een gevalletje twijfelkont. Verre van! Ik ben de nieuwe én mega trotse projectleider van Houten On Stage. On stage is een landelijk initiatief voor vmbo-ers. Het faciliteert een nieuw, duurzaam, persoonlijk en lokaal (beroeps)netwerk voor jongeren van het vmbo. Dit ‘sociaal kapitaal’ draagt bij aan zelfvertrouwen, toekomstperspectief, kansgelijkheid en ondernemersvaardigheden. En hoe doen ze dat? Onder andere door het organiseren van een beroepenfeest en een doe-dag. En de kleuren in het logo van On Stage zijn paars en groen.

Het merendeel van de 12-jarigen in Nederland gaat naar het vmbo. Net als ik destijds. Toen en nu wordt er nog steeds neergekeken op vmbo. En waarom eigenlijk? De meerderheid van de beroepsbevolking is afkomstig van het vmbo. Dit zijn onze toekomstige vakmensen. En daar moeten we trots op zijn. De leerlingen worden op het beroepenfeest dan ook onder luid applaus ontvangen op een rode loper.

Ik weet nog dat ik best teleurgesteld was toen ik in groep 8 mijn schooladvies kreeg. Ik had liever een havo advies. Net als andere klasgenootjes. Achteraf ben ik blij, want ik heb de mavo fluitend afgerond. Daarna met veel plezier havo/mbo waarna ik kon doorstromen naar hbo. Waar ik  uiteindelijk cum laude ben geslaagd. Alles is mogelijk. En je kunt alles worden wat je maar wil, als je je ervoor inzet.

On Stage gelooft in toekomstperspectief als instrument tegen uitval, moedeloosheid en hopeloosheid, en willen dat voor álle jongeren ‘denken over je toekomst een feest kan zijn’. Want: “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?”

Bekijk hier de landelijke trailer:

Wil je weten hoe je kunt bijdragen aan Houten On Stage? Mail of bel me. Ik vertel je er graag meer over.

mail@houtenonstage.nl | 06 – 34 62 52 90

Vorige blog
Vier jij je successen?
Volgende blog
Gezond en prijsbewust eten
Menu