Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Netwerken lastig? Welnee!

Jarenlang heb ik in Zwolle gewoond en gewerkt. Tot 2014. In dat jaar verhuisde ik naar Houten. Mijn geboorteplaats waar ik, op mijn familie na, bijna niemand kende. Als ondernemer kende ik al helemaal geen andere lokale ondernemers. Het gevolg was dat mijn opdrachtgevers in een andere regio zaten. Op zich geen probleem. Tot het reizen begon op te breken.

Inmiddels zijn we jaren verder en is mijn lokale netwerk groter dan ooit. Hoe ik dat heb aangepakt? Ik heb twee acties ondernomen. Ik ben gaan schrijven voor de lokale krant. En ik heb me aangesloten bij een leuke netwerkclub. Al was dat een zoektocht, want wat past bij mij? Ik kwam erachter dat ik behoefte heb aan een groep inspirerende ondernemers die elkaar naar een hoger niveau tillen qua persoonlijke ontwikkeling. Dat is De Ontbijtclub geworden. We ontmoeten elkaar tweewekelijks van 9.00 – 11.00 uur in Houten.

Onder het genot van een ontbijt bespreken we belangrijke thema’s voor ondernemers. Afgewisseld met externe professionals die workshops geven over onderwerpen, zoals videomarketing. Plezier en ontwikkeling staat voorop. Het netwerken kost me geen enkele moeite. Waarom niet? Ik voel me thuis bij deze groep en ik krijg er energie van.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat het een zoektocht is geweest naar wat bij me past. Netwerken zijn er nu eenmaal in alle soorten en maten. Sommige komen iedere week samen. Anderen één keer per kwartaal. De één om 7 uur in de ochtend. De andere ‘s avonds. Om te kijken wat het beste bij me past, heb ik me bij verschillende clubs aangemeld om vrijblijvend sfeer te proeven. De open coffee met zelfstandigen vond ik te vrijblijvend. Een netwerk die wekelijks om 6.30 afspreekt volgens vaste regels en hiërarchie vond ik te benauwend. Netwerken met alleen maar dames zijn gezellig, maar voelt niet compleet. Een club met de grijze en belegen heren was interessant, maar de leeftijd en energie sloten niet aan.

Ik ben blij dat ik ‘mijn club’ heb gevonden. Lokaal, kleinschalig, ’s ochtends, een gemêleerd gezelschap, twee uur per twee weken, zijn elementen die aansluiten bij mij. Hoe zit het bij jou? Ben je aangesloten bij een netwerk? Of denk je erover?

Heb je zin om een keertje vrijblijvend aan te sluiten bij De Ontbijtclub in Houten? Stuur een mailtje naar organisatie@ontbijtclub.nl en ik zie je graag!

Vorige blog
Workshop Storytelling – de rode draad in jouw verhaal
Volgende blog
Hoe doe jij dat in de vakantie?
Menu