Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Houten On Stage 5 jaar!

Wat ben ik trots. Na mijn eerste jaar als projectleider mag ik het jubileumjaar organiseren. Op dinsdag 30 januari 2024 gaat voor de 5e keer de rode loper uit voor de vmbo-leerlingen van Yuverta, Onderwijs 10-14 en Houtens. Tijdens het beroepenfeest van Houten On Stage maken zij kennis met allerlei beroepen uit de regio. Van kapper, automonteur, bloemist tot tandarts, mediator en wethouder. We willen zoveel mogelijk beroepen laten vertegenwoordigen op het beroepenfeest.

Het doel van het beroepenfeest is kennismaken en netwerken. Een lokaal netwerk opbouwen. Verdeeld over drie rondes, tussen 13.00 en 16.00 uur, gaan ongeveer 900 leerlingen netwerken. Maken ze een match met een bedrijf, dan worden ze uitgenodigd voor de doe dag op 15 februari 2024. De leerlingen mogen dan een halve dag sfeer proeven én de handen uit de mouwen steken. Om een indruk te krijgen, bekijk hier het filmpje van afgelopen editie.

Positief podium voor het vmbo

Vmbo On Stage is een landelijke organisatie, al 17 jaar actief in meer dan 25 regio’s in Nederland. Het bieden van een positief podium voor het vmbo is één van de belangrijkste doelen. Het grootste deel van onze beroepsbevolking bestaat uit vmbo’ers. Tijdens het beroepenfeest komen ze binnen via de rode loper, omdat we ze echt in het zonnetje willen zetten. Een andere boodschap is dat je alles kunt worden wat je wilt. Van automonteur tot arts. Of van nagelstylist tot hovenier. Met vmbo als basis is alles mogelijk. De weg ernaartoe is wellicht anders.

Het concept van On Stage is succesvol. Uit eerdere edities blijkt dat 30% van de jongeren contact houdt met de bedrijven die ze hebben ontmoet. Ze krijgen een vakantiebaan, stage of een arbeidscontract.

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen?

Het beroepenfeest biedt plek aan alle beroepen en is hét moment om bij leerlingen een zaadje te planten om te kiezen voor een baan in een bepaalde sector, zoals groen of techniek. Je hoeft geen erkend leerbedrijf te hebben. Enthousiasme om iets te vertellen over je beroep wel.

Aanmelden kan hier. Heb je vragen of ideeën? Bel of mail naar mail@houtenonstage.nl | 06 – 34625290

Vorige blog
Een boost voor mijn gezondheid
Volgende blog
Mijn favoriete gedicht
Menu