Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Mijn vakantieboeken – deel 2

Lezen is heerlijk. Het is ontspannend en leerzaam. Zittend voor onze tent op vakantie in Frankrijk las ik een aantal inspirerende boeken. Welke dat zijn, deel ik graag met je. Dit is deel 2 van mijn favoriete vakantieboeken.

Nummer 1 | Aartjan van Erkel

Oké, oké het is niet het eerste boek wat je verwacht tijdens de vakantie, maar toch! De belofte:  Zo word je de bekendste naam in je markt en krijg je klanten voor het leven. Het boek gaat over het verhogen van je entertainmentfactor in je marketing, van jezelf een marketingpersonage maken en hoe je geen klanten meer krijgt, maar volgelingen.

Het is super geschreven. Alleen daar krijg ik al inspiratie door. Koop je het boek, ontvang je leuke extra’s via de mail, zoals alle checklists uit het boek. Dus stop met teachen en begin met teasen en lees het boek van Aartjan voor een verfrissende kijk op marketing.

De website van Aartjan

De keuze – leven in vrijheid | Edith Eva Eger

In 2021 zag ik een interview met Edith Eger. In gesprek met Ivo Niehe voor de TV Show. Deze dame maakt een verpletterende indruk. Met haar 90 jaar danst ze nog iedere dag.

Edith Eger is van Hongaarse afkomst en overleefde Auschwitz samen met haar zus. In dit boek deelt ze haar verhaal. Ze werkt nu als psychologe en helpt getraumatiseerde patiënten om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden. Haar visie: iedereen kan kiezen voor vrijheid, ongeacht wat je hebt meegemaakt.

Dit is het boek met de meeste impact wat ik de afgelopen jaren heb gelezen. Naast het persoonlijke verhaal van de schrijfster, deelt ze verhalen uit haar psychologiepraktijk. Je hebt altijd een keuze, hoe moeilijk de situatie ook is. Het gaat over vrijheid. Niemand kan van je afpakken wat je in je hoofd hebt. En over acceptatie, zoals het opgeven van hoop op een beter verleden. Prachtig omschreven. Ik ga haar andere boek ook lezen.

Link naar het boek

De eiwitleugen – Janneke van der Meulen

Net voor de vakantie beluisterde ik de ‘Leven zonder stress’ – podcast met Janneke van der Meulen als gast van Patrick Kicken. Janneke heeft me aan het denken gezet over voeding. We worden massaal om de tuin geleid door de voedingsindustrie. Wat is nu waar? Janneke heeft een verhelderende en eerlijke blik op voeding en mind.

Janneke is topsporter en werd in 2018 wereldkampioen kustroeien. Haar dieet is volledig veganistisch en bestaat hoofdzakelijk uit fruit. Op basis van wetenschappelijke analyses en onderzoeken zet ze je aan tot denken. Ik vind haar visie verfrissend. Haar verhaal raakt me. Ik ga het boek verder doorspitten en bedenken hoe ik dit toe kan passen in mijn leven.

Meer over Janneke

Wat is jouw favoriete boek? Welk boek zou ik volgens jou op mijn lijstje moeten zetten? Mail me op info@juffrouwrood.nl

Vorige blog
Mijn vakantieboeken – deel 1
Volgende blog
Vier jij je successen?
Menu