Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Werk jij al met ChatGPT?

Laatst ontstond er een discussie over ChatGPT tijdens een netwerkbijeenkomst waar ik aanwezig was. AI (artificial intelligence) is een niet te stoppen trend en maakt de copywriter overbodig. Mijn werk als tekstschrijver is overbodig. Je biedt geen toegevoegde waarde meer ten opzichte van een chatbot. Dat dus……

Zo zie ik het zelf overigens niet. Ik ben ChatGPT aan het ontdekken en ik vind het waanzinnig gaaf. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt naast teksten ook beelden vinden. En als je inlogt, onthoudt ChatGPT je voorkeuren, zodat je teksten steeds beter afgestemd zijn op je interesses en schrijfstijl.

Eerder schreef ik een blog over het hebben van een writersblock. Het gebruik van ChatGPT is één van de manieren om hieruit te komen. Het geeft nieuwe ideeën en inspiratie.

Hoe ik het zie? Het werk van een tekstschrijver is nooit overbodig. Je schrijft vanuit je hart en ziel. Vanuit ervaringen die je hebt opgedaan, lessen die je hebt geleerd en kennis die je hebt vergaard. Dat is niet te vervangen door een robot. Nu niet en in de toekomst niet. Het stuk gevoel wat je in de teksten legt. De emotie die je triggert bij je lezer. Dat blijft het mooiste werk wat er is. En daar word ik iedere dag nog steeds blij van.

Heb je behoefte om een keertje te sparren over de mogelijkheden van ChatGPT voor jouw bedrijf? Ik denk graag met je mee. Plan gerust een afspraak in.  

Vorige blog
Naoberschap, weet jij wat het is?
Volgende blog
Top 3 favoriete tools van dit moment
Menu