Claudia Verbree | Juffrouw Rood

It´s a wrap: Houten On Stage 2023

Het beroepenfeest en de doe dag van Houten On Stage waren een enorm succes. Trots kijk ik terug op een geslaagd event waar zo´n 900 Houtense vmbo´ers kennis maakten met 200 lokale bedrijven. Een lokaal duurzaam netwerk opbouwen en tegelijkertijd werken aan je toekomstdromen.

En dat is de bedoeling van Houten On Stage. Vmbo’ers moeten al jong kiezen voor een vakkenpakket in de richting van een beroep. Wat wil je worden? Een onmogelijke vraag voor de meeste 13-, 14- en 15-jarigen. Tijdens het beroepenfeest gaan ze het gesprek aan met bedrijven en beroepsbeoefenaars. Om vervolgens twee matches te maken voor de doe dag. Een halve dag meelopen op locatie om erachter te komen wat je droombaan precies inhoudt.

Het was best even aanpoten toen ik afgelopen september startte als projectleider van Houten On Stage. Na een paar jaren waarin het beroepenfeest online werd georganiseerd of zelfs niet door ging, vraagt organisatie van een fysiek event een andere aanpak. En wat was dat heerlijk om weer een live event te organiseren.

Check het filmpje om de sfeer te proeven van dit geweldige event.

Vorige blog
Top 3 favoriete tools van dit moment
Volgende blog
Handboek voor onderzoeksjournalisten
Menu