Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Een boost voor mijn gezondheid

Dit jaar is een ongekend jaar voor mij. Ik liep in het voorjaar mijn eerste trailrun van 10 kilometer. Een lang gekoesterde wens die uitkwam. Al jaren wil ik vaker hardlopen, maar lukte het me niet. En nu wel! Ik ben super trots en deel graag met je hoe ik kon omschakelen om mijn doel te halen.

Samen met Marriёt, Rianne en Janny waar ik al jaren samen mee train bij Outdoor Training Houten kwamen we op het idee om ons in te schrijven voor een trailrun. In eerste instantie zou dat een run van 7 kilometer inclusief obstakels in Balen, België worden. Deze werd echter afgezegd vanwege het broedseizoen van vogels. Als alternatief hebben we gekozen voor een 10 kilometer trailrun in Lage Vuursche. Lekker dichtbij en een prachtige omgeving.

Maandenlang hebben we hiernaartoe getraind. Mijn leefstijl moest ik omgooien om te trainen en fitter te worden. Ik deel mijn belangrijkste lessen naar een fitter leven met je:

  • Sport, bewegen en gezondheid is prioriteit geworden in mijn agenda. Waar ik me liet leiden door werk, plan ik nu mijn sport en beweegmomenten in per week. Dat betekent dat ik op die momenten niet kan werken. Punt uit.
  • Ik wandel iedere dag minimaal 11.000 stappen. Dat begint iedere ochtend vroeg starten met een wandeling van een uur met mijn hond Yip. Dat heeft als bijkomend voordeel dat ik daarna heerlijk kan werken zonder dat hij me stoort. Hij moet namelijk ook bijkomen dan 😉
  • Twee keer per week doe ik aan bootcamp. En één keer per week aan kickboksen. De afwisseling doet mijn lijf goed. Bij beide workouts train je alle spiergroepen, maar wel op een totaal andere manier. Ik merk dat ik sterker word. En dat ik meer conditie heb.
  • Ik heb een EMB-test gedaan bij Marjan Slagt. Zij is orthomoleculair deskundige. Bij deze bloedtest wordt zichtbaar hoe je ervoor staat. Welke tekorten je eventueel hebt, intoleranties of allergieën. Daardoor heb ik inzicht gekregen in hoe ik mijn voeding kan afstemmen om meer in balans te komen. En welke supplementen in nodig heb. Dankzij Marjan eet ik bijvoorbeeld veel meer groenten.
  • Stress houd ik onder controle. Dat heb ik geleerd van Marijke Gast. Zij is slaap- en stresscoach en werkt volgens de HeartMath methode. Met simpele oefeningen die je ieder moment van de dag kunt doen, leer je je stress te reduceren.

Bovenstaande veranderingen heb ik stap voor stap ingevoerd in mijn dagelijkse leefstijl. Ik heb er een jaar over gedaan ongeveer. Stukje bij beetje ging het beter, voelde ik me beter en fitter. In het najaar gaan we met hetzelfde team weer een trailrun lopen. Nu al zin in!

Heb jij tips voor een betere gezondheid? Ik hoor ze graag.

Vorige blog
Onderzoeksjournalist op je 15e: ik mocht het één dag meemaken
Volgende blog
Houten On Stage 5 jaar!
Menu