Gastblog Adinda Keizer | Vindjeklant.nl

Bouwen aan zichtbaarheid of merk

In deze tijd is het belangrijk om zichtbaar te zijn als bedrijf. Maar wat ga je laten zien? Wat je levert of wat je doet? Of wil je andere dingen vertellen? Hoe word en blijf je zichtbaar? Het is een vraag waar veel bedrijven mee worstelen.

Zichtbaarheid is een rode draad in mijn coachsessies en trainingen. Hoe word je zichtbaar op een manier die bij jou en je klanten past en opvalt in de massa?

Zet je MERK in de schijnwerpers. Laat je Merkwaarden zien!
Merkwaarden zijn jouw onderscheidend vermogen.
Merkwaarden zijn de reden waarom de klant zaken doet met jouw bedrijf.
Merkwaarden zijn jouw zichtbaarheid.

Voorbeeld van een technisch bedrijf met een webshop:
Ondanks de mogelijkheid om artikelen te bestellen via de webshop kiezen klanten ervoor om telefonisch contact te hebben met de medewerkers. Ze geven hun bestelling door, maken een praatje of stellen gerichte vragen over de producten.

De vijf Merkwaarden van dit bedrijf zijn:

HULPVAARDIGHEID
Het geven van advies en op een creatieve manier meedenken met de klant. Flexibel in het bieden van oplossingen door bijvoorbeeld zelf contact op te nemen met andere partijen om de klant goed te kunnen helpen. We houden van ons vak en klanten merken dat aan onze enthousiaste manier van werken.

KENNIS
Wij beschikken over veel kennis van het vak en verstaan ons vak als geen ander.

KWALITEIT
Hoogwaardige producten van goede leveranciers

SNELHEID
Veel producten op voorraad dus snelle levering is mogelijk. Door inzet eigen monteurs is het ook mogelijk om snel de projecten in te kunnen plannen.

BETROUWBAARHEID
We zijn een degelijk bedrijf wat al 25 jaar bestaat. We houden van eerlijk zaken doen. Dit zie je door de betaalbare prijzen en duidelijke offertes. Onze betrouwbaarheid zie je ook terug in de goede relatie met onze jarenlange trouwe klanten.

Alle berichten die dit bedrijf plaatst moeten voldoen aan deze vijf Merkwaarden. Dit kan dus gaan over de producten met uitleg over kwaliteit. Maar ook over de snelle levering of een hulpvaardige medewerker die vertelt over hoe leuk het contact is met klanten.

Zo zie je dat dit bedrijf zichtbaar word op de manier die past bij hen en bij hun klanten en tegelijkertijd bouwen ze verder aan het MERK van hun bedrijf.

Ben jij benieuwd naar de merkwaarden van jouw bedrijf? Neem contact op met Adinda Keizer via 06 – 22 33 05 31 of mail naar succes@vindjeklant.nl

Meer informatie? Neem snel een kijkje op www.vindjeklant.nl

Vorige blog
Structuur is geen toverwoord
Volgende blog
Wat een experiment!
Menu