Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Vier jij je successen?

Deze vraag werd me onlangs gesteld bij een netwerkbijeenkomst. En zo ja, hoe? Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen éénduidig antwoord heb. De ene keer wel, de andere niet. En hoe ik dat dan doe? Het is net hoe het uitkomt. De ene keer proost ik erop in het weekend, maar ik heb mezelf ook wel eens ‘getrakteerd’ op een leuke gadget bijvoorbeeld.

Deze vraag zette me wel aan het denken. Wanneer vind je jezelf succesvol? En hoe vier je dat? Is dat als je een nieuwe klant binnenhaalt. Of een nieuwe opdracht van een bestaande opdrachtgever? Een omzetdoel halen? Of als je al je taken van de week hebt afgevinkt, inclusief datgene wat je al even uitstelde? Je hebt dus kleine en grotere successen die je verschillend kunt vieren. Dan praat je over rituelen binnen je bedrijf. Mooi om bij stil te staan of je deze hebt en wanneer je ze toepast.

Uit de antwoorden van anderen en van mezelf merkte ik op dat we als mensen sneller stilstaan bij negatieve gebeurtenissen. En dat vieren heel persoonlijk is. De antwoorden tijdens de netwerkbijeenkomst varieerden van samen vieren met relaties en klanten tot jezelf prikkelen met iets waar je blij van wordt.

Laatst vierde ik een succes. Een nieuwe opdrachtgever met een project wat op mijn lijf geschreven is. Hoe ik het heb gevierd? Met nieuwe oorbellen. Ja, echt. Heerlijk!

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Vier jij je successen? En hoe doe jij dat?

Vorige blog
Mijn vakantieboeken – deel 2
Volgende blog
Juffrouw Rood kleurt paars en groen
Menu