Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Mijn vakantieboeken – deel 1

Deze zonnige zomer leent zich bij uitstek om met een koel drankje in de schaduw een boek te lezen. En dat doe ik dan ook. Ik heb sinds jaren niet zoveel boeken gelezen. Mijn favoriete boeken zet ik voor je op een rij.

In 10 stappen leven en werk in balans | Feikje Wagenaar

Feikje ontmoette ik tijdens mijn examen voor de training ‘Train de trainer’. Wat een bijzonder mens met een eerlijke kijk op balans tussen werken en leven. Ze heeft er een boek over geschreven met 10 praktische stappen om meer verbinding te creëren tussen lichaam, hoof en hart. De stappen zijn goed toepasbaar en het boek leest gemakkelijk weg.

Bestel het boek van Feikje

Miracle Morning  – 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8.00 uur | Hal Elrod

Dit boek las ik als e-book op mijn Remarkable. Miracle Morning heeft een online community en zelfs een eigen app om je vorderingen bij te houden. Essentie van het verhaal is dat je direct na het ontwaken een uur de tijd neemt voor stilte, lezen, affirmaties, visualisatie, journaling en beweging. En dat alles 10 minuten per onderdeel. Deze ochtendroutine heeft Hal en vele anderen veel gebracht.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas op de helft ben……..het is erg Amerikaans geschreven en dat spreekt me wat minder aan. Het principe geloof ik wel in en ga ik zeker uitproberen!

Een link naar het boek/e-boek

Op zoek naar antwoorden – Wiggert Meerman

Wiggert is één van mijn favoriete storytellers. Zijn verhaal is uniek en bijzonder. Als zakenman raakte hij alles kwijt. Bij een inheemse stam in de Amazone volgt hij een ritueel van 40 dagen om zijn ziel te reinigen. De lessen die hij daar heeft opgedaan, deelt hij in dit bijzondere boek.

In eerste instantie trok het boek me niet zo. Ik kan niet precies uitleggen waarom. Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid. En daar ben ik blij om. Wat een inspirerend boek!

Je bent de schrijver van jouw leven en jouw leven is een verhaal. Wat gaat jouw verhaal worden?

Het boek gaat over zelfacceptatie, groei, liefde, je missie en nog vele andere thema’s, zoals eenzaamheid. Het opent je ogen om anders tegen dingen aan te kijken. Het staat boordevol wijze levenslessen, bijvoorbeeld dat groei ligt buiten je comfortzone. Een mooie om over na te denken.

Dit boek is een aanrader

Welke boeken heb jij gelezen de afgelopen tijd? Of wat staat er bovenaan jouw lijst? Je input is van harte welkom via info@juffrouwrood.nl

PS; deze foto is van onze vakantie in Spanje op de prachtige Finca Alegria de la Vida van Bert en Margreet

Vorige blog
Hoe doe jij dat in de vakantie?
Volgende blog
Mijn vakantieboeken – deel 2
Menu