Gastblog Dr. Esmeralda Kleinreesink | De Pitchcoach

Zelf op je bek gaan

“Jouw zinnen werkten niet”, zegt Sanne Tengker teleurgesteld. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. “Maar ze waren zo mooi”.

Twee dagen eerder hebben we online samen een prachtige pitch geschreven. “Samen” betekent bij mij dat je als client zelf schrijft. Want het moet jouw verhaal zijn. Met jouw woorden. 100% waargebeurd. Dan hoef je namelijk geen tijd te steken in het uit je hoofd leren van teksten. Dan hoef je niet te acteren  voor de camera of op het podium, maar kun je je eigen herinneringen activeren. En dan valt gelijk alles op zijn plaats: gezicht, handen, stem, zonder dat je daar moeite voor moet doen.

“Samen” betekent ook dat ik voorbeeldzinnen geef, van hoe je het zou kunnen verwoorden. En regelmatig riep Sanne:  “Zeg die nog eens, die is zo mooi”. Mijn reactie was altijd: “Dat zijn mijn woorden, niet de jouwe. Het moet 100% van jou worden.”

En nu, twee dagen na het schrijven van de pitch, kijken we naar de uitstekende concept pitchvideo die ze heeft opgenomen.

“Nou ik er een dag mee heb gestoeid, besef ik dat het inderdaad mijn verhaal moet zijn. Ik moest zelf even op mijn bek gaan”.

En zonder mijn zinnen, met haar woorden, is het is inderdaad een perfecte pitch geworden. Want in minder dan 2 minuten legt ze glashelder uit wat agile (=wendbaar) werken is. Kijk maar!

Sanne Tengker

Perfecte Pitch Methode

Dé Pitchcoach leert hoe je in korte tijd een heldere en krachtige pitch schrijft. Hoe je die efficiënt instudeert en hoe je je publiek van begin tot eind boeit. Lees meer of neem contact op

Volgende blog
15 tips voor de perfecte film met je smartphone
Menu