Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Hoe doe jij dat in de vakantie?

Neem je een aantal weken non-stop vrij in de zomer? Werk je minder? Blijf je bereikbaar voor je klanten? De meningen zijn verdeeld. De ene ondernemer wil na hard werken ook hard ontspannen. De ander heeft een schuldgevoel en kan z’n werk niet zomaar loslaten.  

Ik maak me er zelf schuldig aan. Een mail of telefoontje beantwoorden tijdens de vakantie. Of die ene afspraak plannen, omdat ik anders niet uitkom met een deadline. Zelf vind ik het geen probleem. Ik vind mijn werk namelijk fantastisch leuk om te doen. Ik ontmoet inspirerende mensen en schrijf prachtige verhalen. Toch denk ik dat het goed is om af en toe echt afstand te nemen. Om volledig op te laden. Hoe krijg je meer balans? Ik deel mijn tips met jou.

Tip 1: Weg is weg

Wat werkt voor mij is om ‘weg’ te gaan. Ik werk grotendeels thuis. Als ik vrij ben op een werkdag, voelt dat niet altijd zo. Zeker niet als ik met een deadline zit. Voor mij voelt het als vakantie als ik weg van huis ben. Dat kan een nachtje weg zijn, lekker met de tent op pad of een trip naar het buitenland. Gewoon ‘de boel de boel’ laten. Heerlijk.

Tip 2: Plan iedere dag een mini-break

Op werkdagen plan ik tijd voor mezelf om op te laden. Zo sport ik heel graag in de ochtend. Het liefst zo vroeg mogelijk. Daardoor voel ik me de hele dag opgeladen en energiek. In eerste instantie liet ik mijn agenda vaak afhangen van anderen. Nu blok ik op voorhand ‘mijn momenten’ en plan ik daaromheen. Een mini-break in je dag.

Tip 3: Bouw af naar de zomervakantie

Naar de zomervakantie toe bouw ik mijn werkdagen alvast een beetje af. Iets meer rust en ontspanning, zodat de eerste dagen van de vakantie niet zo’n overgang zijn van 100 naar 0. Daar start ik zo’n twee weken voor de vakantie mee. Mijn dagen worden korter en ik plan tussendoor andere dingen, zoals een kop koffie met een vriendin. Nieuwe projecten start ik niet op. Ik probeer zoveel mogelijk af te ronden.

Ik ben benieuwd hoe jij het aanpakt? Wat zijn jouw tips? Ik hoor ze graag.

Liefs, Claudia

Vorige blog
Netwerken lastig? Welnee!
Volgende blog
Mijn vakantieboeken – deel 1
Menu