Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Initiatievenkrant Houten Noordoost

In opdracht van woningbouwvereniging Woonin en van ‘Houten&co’ heb ik een initiatievenkrant geschreven welke afgelopen april officieel is gelanceerd: ‘Samen voor de buurt’.  Hierin staat alle inwonersinitiatieven beschreven uit Houten-Noordoost. Vrijwilligers van maar liefst tien initiatieven heb ik uitgebreid gesproken over hun drijfveren en motivatie om iets te betekenen voor hun buurt.

De initiatieven die zijn beschreven zijn uiteenlopend, van zwerfvuil ruimen, het toegankelijk maken van poëzie tot een gezamenlijke buurtmoestuin. Wethouder Rosa Molenaar ontving het eerste exemplaar van de krant uit handen van Ria Zwart, bestuurslid van Wijkvereniging De Weidevogels. De Weidevogels is één van de oudste initiatieven in Houten en bestaat al meer dan 25 jaar. De krant is huis-aan-huis verspreid bij 5.000 huishoudens in Houten-Noordoost.

Rosa Molenaar was ontroerd door de inzet van buurtbewoners: ,,Mensen die zich inzetten voor anderen zijn het cement van onze samenleving. Voor veel inwoners maken deze initiatieven het verschil tussen je eenzaam voelen of niet.”

Klik hier om de krant te lezen

Vorige blog
Het gevaar van ‘techno-optimisme’
Volgende blog
On top of the world
Menu