Claudia Verbree | Juffrouw Rood

Stoppen, landen en kijken

Dat is het motto van de meditatie bijeenkomsten ‘Moment van Aandacht’ welke vanaf september aanstaande in Houten worden gegeven op maandagmiddag en – avond. De gedachte erachter is dat eerst rust in het water moet zijn, voordat er wat gezien kan worden op de bodem van de vijver. Hoewel het gemakkelijk lijkt, vergt dit veel tijd, oefening en doorzettingsvermogen.

Vanaf begin dit jaar ben ik bij een aantal bijeenkomsten geweest. Dick Koenis zorgt voor begeleiding. Hij beoefent al jaren meditatie en is een ervaren mindfulness-trainer: ,,Meditatie is de kortste weg naar jezelf. Van meditatie wordt vaak gezegd dat het helpt voor ontspanning en om een rustiger hoofd te krijgen. Dat is ook zo. Als je merkt dat je gevoel van geluk of tevredenheid onder druk staat, kan meditatie je helpen om te zien waar het wringt en hoe je daar mee om kan gaan.”

Het beoefenen van inzichtmeditaties

Een ‘Moment van aandacht’ is voor iedereen geschikt. Tijdens de bijeenkomsten leer je hoe aandacht werkt en hoe gerichte aandacht voor het moment je leven kan verrijken. ,,In deze meditatiegroep gaan we terug naar de oorsprong van mindfulness die niet alleen gericht is op rust, balans en veerkracht, maar ook op inzicht. Een ander woord voor deze meditatie is inzichtsmeditatie, leren dieper te zien”, aldus Dick.

De bijeenkomst is een rustpunt in de week. Centraal staat de beoefening van mindfulness. Het is een moment om te bezinnen en met compassie naar jezelf en naar anderen te kijken. Het is een uitnodiging om je leven te verrijken met meditatie. Het geeft inzicht in gewoontes en patronen in je leven en geeft je de mogelijkheid om deze aan te passen, zodat je je eigen leven en daarmee ook vaak dat van anderen leuker en plezieriger maakt. Meer ontspannen, meer in balans.

Wil je meedoen?

Ben je benieuwd wat meditatie je kan brengen? Of heb je al ervaring en vind je het fijn om samen met anderen te oefenen? Je bent van harte welkom in Cultuurhuis Schoneveld Vanaf 2 september iedere maandag van 15.00 tot 16.30 uur. En op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur in De Meerkoet. Iedere bijeenkomst duurt anderhalf uur en bestaat uit begeleide oefening.

Moment van Aandacht is een doorlopende activiteit. Je geeft je op voor onbepaalde tijd. Opzeggen kan per maand. Aanmelden gaat via www.vanhoutenenco.nl/activiteiten  Er is een eigen bijdrage van 3,50 per bijeenkomst. Voel je vrij om bij vragen contact op te nemen met Dick Koenis: 06 2303 5331.

Vorige blog
On top of the world
Menu