Claudia Verbree | Juffrouw Rood

On top of the world

Zo voelde ik me toen ik onlangs bovenop de Rinjani vulkaan stond. Op de foto zie je mijn uitzicht van dat moment. Adembenemend mooi. Rinjani is een actieve vulkaan in Indonesië op het eiland Lombok. Met zijn 3726 meter is het de op één na hoogste vulkaan van Indonesië. Ik maakte in mijn eentje een driedaagse wandeltocht van Sembalun naar Torean onder begeleiding van de gidsen van de Rinjani Adventurer.

Waarom alleen? Ik hoor het je denken. Het is een pittige wandeltocht die ik heel bewust wilde meemaken. Geconfronteerd worden door mijn eigen beperkende én positieve gedachten. Het bereiken van de top zie ik als een overwinning op mezelf. Het achterlaten van negatieve gedachten en emoties en vertrouwen op je eigen kunnen. We kunnen tenslotte allemaal meer dan we denken.

Een magisch moment

De tocht startte met een medische keuring. Daarna werd ik met mijn gids en drager gedropt bij het startpunt in Sembalun. Na een uurtje of zes klimmen bereikten we het eerste tentenkamp op 2600 meter hoogte. Na het opzetten van de tenten en onze avondmaaltijd zocht ik vroeg mijn tent op. De kou trekt door je heen. Gelukkig had ik thermokleding, handschoenen en een muts mee.

Om 2.00 uur ’s nachts vervolgde we de tocht naar boven. Gewapend met een lampje op je hoofd probeer je het pad te volgen. Het laatste stuk is zwaar. Je ploetert door los zand en iedere drie stappen omhoog zak je er twee terug. Gelukkig bereikten we de top voor zonsopgang. Wat een magisch moment is het om de zon op te zien komen op zo’n hoogte. Onbeschrijfelijk…..

Ervaring om nooit te vergeten

En dan weer terug naar het tentenkamp om op te breken en door te gaan naar de volgende stop: het kratermeer. Na 3,5 uur klimmen over de rotsen komen we aan. Eerst de tent opzetten en dan vissen in het meer. De vissen maken we meteen schoon en grillen we als avondeten.

De derde dag vervolgen we de tocht richting Torean. Een klein dorpje waar we opgehaald worden voor de terugreis. Het is een adembenemende tocht door de jungle. Omgeven door watervallen, eindeloos groene vergezichten en de meest tropische vlinders komen we aan op het eindpunt. Ik ben een ervaring rijker die ik niet snel zal vergeten.

Vorige blog
Initiatievenkrant Houten Noordoost
Volgende blog
Stoppen, landen en kijken
Menu